Opleidingen / Diplomagerichte beroepsopleidingen / Kok (nieuw traject vanaf 2023) / Restaurant à la carte en keukenbeheer

Restaurant à la carte en keukenbeheer

Officiële benaming: Restaurant à la carte en keukenbeheer

In deze module leer je de nodige technieken om de keuken correct te beheren van het samenstellen van gerechten en menu’s tot het berekenen van de kostprijs en het beheren van de bijhorende bestellingen.

  • Samenstellen van de menukaart en gerechten
  • Daarbij rekening houden met:
    - de juiste smaakcombinaties, texturen en kleuren
    - het seizoenaanbod en de prijs van de voedingswaren
    - budget, foodcost, afwisseling in het assortiment, allergenen en diëten
    - nieuwe trends en technologieën
  • Zorgen voor een evenwichtige samenstelling van de gerechten en de menukaart
  • Opstellen van technische fiches of handleidingen per gerecht
  • Overleggen met de gespecialiseerde drankenkelner en/of maître d'hôtel om de wijnen en dranken af te stellen

  • Opleidingscheques
  • Vlaams Opleidingsverlof

Het certificaat van hulpkok en de deelcertificaten "Onthaal en omgang met gasten" en "Interactie zaal/keuken" behaald hebben.

Deze cursus staat momenteel niet op de planning. Vul hier jouw gegevens in en wij brengen jou op de hoogte zodra er een nieuwe cursus start.

  • In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.

  • In de overige campussen (Mol, Balen, Westerlo & Edegem) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden
 

Geen cursussen gevonden

Liever iets anders

  • Dienst aan de kaart/keuken

  • Restaurant à la carte

    In deze module leer je à la carte gerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Je legt jezelf toe op de kwaliteit en het niveau van de à la carte gerechten met specifieke aandacht voor het à la minuut werken, het gepast dresseren en het verzorgen van een buffet à la carte gerechten.
  • Restaurant à la carte en keukenorganisatie

    In deze module leg je jezelf toe op de organisatie van de keuken: voorbereidende werkzaamheden, naverwerkende activiteiten, ontvangst en controleren van leveringen, …