Opleidingen / Diplomagerichte beroepsopleidingen / Kok (nieuw traject vanaf 2023) / Restaurant à la carte

Restaurant à la carte

Officiële benaming: Restaurant à la carte

In deze module leer je à la carte gerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Je legt jezelf toe op de kwaliteit en het niveau van de à la carte gerechten met specifieke aandacht voor het à la minuut werken, het gepast dresseren en het verzorgen van een buffet à la carte gerechten.

  • Grondstoffen bepalen en afwegen op basis van het recept
  • Controle van de versheid en de kwaliteit van de producten voor het gebruik
  • Voorbereiden, bewerken, versnijden en portioneren van vlees, vis, gevogelte en andere basisproducten
  • Respecteren van de tijdsplanning, receptuur, werkmethode en organisatie
  • Gebruik van het juiste kook- en bereidingsmaterieel
  • Bepalen van de juiste porties per persoon en/of per bestelling
  • Toepassen van diverse bereidingstechnieken
  • Bereiden van à la carte gerechten en maaltijden à la minute 
  • Toepassen van diverse dresseertechnieken

  • Opleidingscheques
  • Vlaams Opleidingsverlof

Het certificaat van hulpkok en de deelcertificaten "Onthaal en omgang met gasten" en "Interactie zaal/keuken" behaald hebben.

Deze cursus staat momenteel niet op de planning. Vul hier jouw gegevens in en wij brengen jou op de hoogte zodra er een nieuwe cursus start.
 
  • In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.

  • In de overige campussen (Mol, Balen, Westerlo & Edegem) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden
 

Geen cursussen gevonden

Liever iets anders

  • Dienst aan de kaart/keuken

  • Restaurant à la carte en keukenbeheer

    In deze module leer je de nodige technieken om de keuken correct te beheren van het samenstellen van gerechten en menu’s tot het berekenen van de kostprijs en het beheren van de bijhorende bestellingen.
  • Restaurant à la carte en keukenorganisatie

    In deze module leg je jezelf toe op de organisatie van de keuken: voorbereidende werkzaamheden, naverwerkende activiteiten, ontvangst en controleren van leveringen, …