Opleidingen / Diplomagerichte beroepsopleidingen / Chef de partie desserten, gebak en brood / Restaurantdesserten, - gebak en -brood

Restaurantdesserten, - gebak en -brood

Officiële benaming: Restaurantdesserten, - gebak en -brood

Desserten, gebak en brood uit de inheemse keuken worden centraal gezet in de gerechten. De juiste bereidingstechnieken en culinaire toepassingen komen aan bod om het product waarmee we werken tot zijn recht te laten komen.

  • Bereiden van diverse soorten degen en beslagen
  • Bereiden van diverse soorten brood
  • Bereiden van roomijs, sorbet en bevroren desserten
  • Bereiden van diverse componenten (slagroom, eiwit…) en vullingen
  • Bereiden van nat en droog gebak, wafels en pannenkoeken
  • Smelten van chocolade en karamelliseren van suiker
  •  Uitrollen van degen en beslagen, toepassen van spuit-, snij-, rol-, mouleer- of uitsteektechnieken

  • Opleidingscheques
  • Vlaams Opleidingsverlof

Het certificaat hulpkok behaald hebben en de deelcertificaten van de modules "Onthaal en omgang met gasten" en "Interactie zaal/keuken".

  • In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.
  • In de overige campussen (Mol, Balen, Westerlo & Edegem) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden
 

Geen cursussen gevonden

Liever iets anders

  • Gezonde en dieet restaurantdesserten, -gebak en -brood

    Je leert gezonde en dieet desserten, gebak en brood te bereiden. Ook het samenstellen van een aanbod voor de meest voorkomende diëten en allergieën en de zoektocht naar volwaardige vervangproducten komt uitgebreid aan bod.
  • Restaurantdesserten, -gebak en -brood uit de wereldkeuken

    In deze module leer je desserten, gebak en brood bereiden uit de wereldkeuken.
  • Trendy en alternatieve restaurantdesserten, -gebak en -brood

    In deze module leer je trendy en alternatieve desserten, gebak en brood bereiden. Dit volgens de laatste nieuwe trends en volgens de nieuwste technieken.