Module /  Restaurant à la carte

In deze module leer je à la carte gerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Je legt jezelf toe op de kwaliteit en het niveau van de à la carte gerechten met specifieke aandacht voor het à la minuut werken, het gepast dresseren en het verzorgen van een buffet à la carte gerechten.

Inhoud

  • Grondstoffen bepalen en afwegen op basis van het recept
  • Controle van de versheid en de kwaliteit van de producten voor het gebruik
  • Voorbereiden, bewerken, versnijden en portioneren van vlees, vis, gevogelte en andere basisproducten
  • Respecteren van de tijdsplanning, receptuur, werkmethode en organisatie
  • Gebruik van het juiste kook- en bereidingsmaterieel
  • Bepalen van de juiste porties per persoon en/of per bestelling
  • Toepassen van diverse bereidingstechnieken
  • Bereiden van à la carte gerechten en maaltijden à la minute 
  • Toepassen van diverse dresseertechnieken

Voor deze module heb je mogelijk recht op:

  • Opleidingscheques
  • Vlaams Opleidingsverlof

Toelatingsvoorwaarden

Het certificaat van hulpkok en de deelcertificaten "Onthaal en omgang met gasten" en "Interactie zaal/keuken" behaald hebben.

Studiebewijs

Je ontvangt het deelcertificaat Restaurant à la carte na het succesvol afronden van deze cursus.

Cursussen

Het is momenteel niet mogelijk om voor deze cursus in te schrijven. Gelieve contact op te nemen met het secretariaat voor meer informatie.

Opmerkingen

  • In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.
  • In de overige campussen (Mol, Balen & Westerlo) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden

Mogelijke vervolgmodules

  • Restaurant à la carte en keukenorganisatie
  • Restaurant à la carte en keukenbeheer