Inhoud

Welke foto moet ik kiezen tijdens het selecteren? Wat ontbreekt er aan mijn foto’s? Hoe pak je dat technisch aan? Wanneer kan een foto in een museum hangen? Wat maakt jouw foto's uniek? Wat is de inhoud van een foto, hoe lees ik dat en hoe kan ik dat zelf in mijn foto’s toepassen? Hoe moet ik mijn foto’s sorteren, kiezen en de beste ordenen in een fotoboek?

Deze vragen komen tijdens de module fotoanalyse stuk voor stuk aan bod. Je leert de taal van het beeld begrijpen en toepassen op je eigen foto’s. Zo wordt je eigen fotografische blik aangescherpt.

Analyseren van meesters in de fotografie

Door je te verdiepen in enkele beelden van meesterfotografen, leer je waar we vandaan komen. Hierdoor bekijk je iconische foto's in de juiste context, waardoor je deze beelden beter begrijpt. Je leert de taal van het beeld beheersen en toepassen op je eigen foto’s.

Met de camera op pad

De uitdaging bestaat erin de theorie om te zetten in de praktijk. Aan de hand van iconische voorbeeld foto’s, trachten we zowel technisch als inhoudelijk een eigen stijl in een foto te hanteren. Wat is de inhoud van je foto  versus de techniek. Wat wil je vertellen? In deze module ligt de nadruk eerder op inhoud, compositie en creativiteit dan wel op pure techniek. Je ontwikkelt een eigen ‘stem’, visie en stijl.

Selecteren en ordenen

Na het fotograferen selecteer je de beste foto’s tot een harmonisch geheel. Welke foto’s versterken elkaar en waar moet ik deze best plaatsen in een presentatie? Dit kan resulteren in een mooie beeldenreeks, of een eigentijds en stijlvol fotoboek

Fototentoonstelling

Hedendaagse fotografie tentoonstellingen bezoeken en de foto’s analyseren, behoren uiteraard ook tot deze module. We bezoeken het Fomu Antwerpen en eventuele kleine tentoonstellingen en bespreken de inhoud van de foto’s versus de techniek. Niet alleen” hoe” maar ook het “waarom” van een foto wordt in deze module in het licht gezet.

Materiaal

  • Spiegelreflex of systeemcamera
  • Statief
Ga naar boven